[QUOTE=tezcankoray;39317]Hocam öncelikle yüreğinize sağlık.
[MENTION=3611]Can[/MENTION] hocam zaten belirtmiş, vokaller altyapıya göre çok yüksek kalmış. Altyapı baya bi ezilmiş görünüyor.
Vokalleri duble okuma yöntemi yapılacaksa, mümkün olduğunca aynı performansta okumaya özen gösterilmeli bence. Bu açıdan da sağ-sol kanal çok fazla dikkat dağıtıyor açıkçası, dinlerken insanı yoruyor. Eğer aynı performansta okumak mümkün olmuyorsa, duble yöntemi tercih edilmemeli. Ben de bu konuda kendime çok fazla güvenemediğim için duble yöntemini hiç tercih etmiyorum. Onun yerine back vokal olarak kayıt alıyorum. Ana vokali merkezde bırakıp, back vokalleri sağ-sol panlıyorum.
Zaten kendin de ifade etmişsin, "araya sıkıştırıp okudum" diye. Biraz aceleye gelmiş bir vokal kaydı gibi geldi bana (Her ne kadar temiz okumuş olsanız da).
Parçanın ilk girişindeki, gitar-vokal eşliğinden sonra davulların girdiği kısım biraz garip geldi bana. Normal ritm yerine bir fill-in (atak) girse daha mı iyi olur? diye kendi kendime sordum açıkçası.
Bir de bu ortak çalışmada neler yaptınız? Detaylandırabilirsen çok seviniriz hocam. Hem yorumlarımız da daha sağlıklı olur.
Saygılar,
Tezcan[/QUOTE]
Hocam detayı daha girme şansım olmadı o kadar araya sıkıştı 
Aslında daha önce org ile yaptığımız demoyu asmıştım forumda ve profesyönel dokunuşlarla tekrar geleceğini söylemiştim.
İşte o tarihte İshak hocama birde kendi aranjesiyle destek olmasını rica ettim ve sağolsun kırmadı. Bir süre kendisi yoğunken sonrasında da benim ses kartı maceram ve iş tempom araya girince ertelemek durumunda kaldım.
Cumartesi günü iftar programına davet gelince araya sıkıştırmak zorunda kaldım. Yani okuma dışındaki tüm performans İshak hocama ait.
Şimdi Eski ses kaydı ve yeni sıkıştırılmış ses kaydımı yeni eklediğim klarnet ve piano eşlik ile beraber kendisine yolluyorum, miksi elden geçirecek ve yeniden hem birleşik halini hem fon müzik olarak alt yapıyı teslim alıp yeniden okuyacam ama birleşmiş haliyle Tv programını idare edecem.
Mevcut ses kaydını motu+ Jz J1 ile aldım, gelecek mikste hem J1 hemde Sp C1 ses kaydını değerlendirmek ishak hocama kalacak.
Son olarak bende gitar seslerini yüksek bulmuştum 
Herşey için İshak hocama teşekkür ederim.
Bu proje bittikten sonra sizlere forumda başka bir sürpriz yapacam ( yorumları hızlandırıp bu eseri beraber birtirelim : )