Müzik Teknolojileri Forum Üyeleri Ortak Çalışmaları

-Sizin DAW programları ile yaptığınız demoları dinletebileceğiniz forum alanı,seve seve dinler ve yorumlarız...
Bu bölümde sadece digital kayıt programları ile yapılan demolar lütfen...
-Müzik kayıt teknolojilerini boşverip bizimle paylaşmak istediğiniz demoları da seve seve dinleriz...
Bu tip demolar "diğer demolar" bölümüne lütfen...

Mehmet Uzunosmanoğlu
Müdavim Üye
Müdavim Üye
Has thanked: 77 time
Been thanked: 43 time

Mesaj gönderen Mehmet Uzunosmanoğlu »

[QUOTE=gitarist1975;39247]Mehmet abi güzel sözlerin için teşekkür ederim. Kaan cok yoğun bir süredir sürekli dısarı mix yapıyor. bu arada kaan a ben gitar dersi dersi veriyorum kaan da bana mix ve production dersleri veriyor. kanka olduk :) kaan cok düzgün biri mehmet abi daha 22 yasında olmasına karsın bu konuda inanılmaz bilgi sahibi :)

aslında seninle bi telefondan konusmamız lazım bi ara rahatsız edicem seni :)[/QUOTE]

Tamam konuşuruz.

Yamaha Clavinova CVP-503 / Roland Integra7 / Roland SonicCell / Roland Pro-E / Korg M1 / SPL Director DAC / PMC Twenty 5.22 / SPL Performer s800 Stereo Power Amplifier / SPL Phonitor Mini / AKG K712 Pro / Audio Technica ATH-M50x / Vovox Enstrüman ve Monitör Kabloları / Vovox Power Kabloları / PC i7 4 Gb 256 Gb SSD Win7 / Sony i5 12 Gb 500 Gb SSD Win10 Pro
Tanerongunyzb
Müdavim Üye
Müdavim Üye
Has thanked: 8 time
Been thanked: 19 time

Mesaj gönderen Tanerongunyzb »

Iskender dostum, elinize agziniza saglik. Bence gayet guzel ve duygu yuklu bir icra olmus, studyona Isim olarak bence begendigin Ama karar veremedigin isimler arasindan bir oylama yap, belki kafanda sekillenir o zaman. Tekrar hayirli olsun

Tanerongunyzb
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Iskenderun Dostum Ben tarihe merakliyim, aslinda Bizim tarihimizde Muzik anlaminda ilkleri Ifade Eden bir isim olabilir. Mésala Kopuz. Bilinen ilk Turk enstrumani ve baglamanin atasi olarak bilinir. Veya mehteri humayun ilk Turk Muzik toplulugudur. Arastirirsan daha otantik ve muzigimizde temel olmus anlamli bir isim bulabilirsin studyon İcin derim.

Tanerongunyzb
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Kusura bakma Iskender dostum ismini yazarken cep telefonunun azizligine ugradim.

gitarist1975
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen gitarist1975 »

[QUOTE=Tanerongunyzb;39250]Iskenderun Dostum Ben tarihe merakliyim, aslinda Bizim tarihimizde Muzik anlaminda ilkleri Ifade Eden bir isim olabilir. Mésala Kopuz. Bilinen ilk Turk enstrumani ve baglamanin atasi olarak bilinir. Veya mehteri humayun ilk Turk Muzik toplulugudur. Arastirirsan daha otantik ve muzigimizde temel olmus anlamli bir isim bulabilirsin studyon İcin derim.[/QUOTE]

taner hocam enteresan olabilirdi ama batı müziği ağırlıklı çalıştığım için biraz daha farklı bir isim düşünüyorum. aslında esprili bir şey olsun istiyorum ama aklıma bi şey gelmiyor. studyo kırmızı ve turuncu renklerden olusuyor
STUDYO RED&ORANGE mı koysam diyorum bi yandan. ama çokta tarihi bi şey olmıcak zannedersem :) önerin için çok teşekkür ederim

Rme babyface pro-spl mark 2- jz v 12-se z 3300-rode k2-nt5 stereo pair-dynaudio bm5 a
Desktop i7 2600k-32gb ram
gitarist1975
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen gitarist1975 »

[QUOTE=Mehmet Uzunosmanoğlu;39248]Tamam konuşuruz.[/QUOTE]

mehmet abi kaan ın çok selamı var :)

Rme babyface pro-spl mark 2- jz v 12-se z 3300-rode k2-nt5 stereo pair-dynaudio bm5 a
Desktop i7 2600k-32gb ram
EsbaB
Müdavim Üye
Müdavim Üye
DAW: Cubase Elements 9
Has thanked: 14 time
Been thanked: 6 time
İletişim:

Mesaj gönderen EsbaB »

[QUOTE=gitarist1975;39252]taner hocam enteresan olabilirdi ama batı müziği ağırlıklı çalıştığım için biraz daha farklı bir isim düşünüyorum. aslında esprili bir şey olsun istiyorum ama aklıma bi şey gelmiyor. studyo kırmızı ve turuncu renklerden olusuyor
STUDYO RED&ORANGE mı koysam diyorum bi yandan. ama çokta tarihi bi şey olmıcak zannedersem :) önerin için çok teşekkür ederim[/QUOTE]
Hocam alternatif logo olarak R&O altına da çizgi çizip küçük punto larla Red&Orange yazılabilir :)

ALE-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Dell Latitude (i7 2720QM 2.20 CPU + 10 Gb Ram + W10 64bit + 240 Gb SDD / 320 GB 7200 Rpm HDD )
MOTU UltraLite MK3 Hybrid + sE X1 A + Cubase Elements 9 http://www.abdulcelil.com
...----Herşeyin bir Sebebi Var----...
nacib
Müdavim Üye
Müdavim Üye
Has thanked: 15 time
Been thanked: 28 time
İletişim:

Mesaj gönderen nacib »

[QUOTE=gitarist1975;39252]taner hocam enteresan olabilirdi ama batı müziği ağırlıklı çalıştığım için biraz daha farklı bir isim düşünüyorum. aslında esprili bir şey olsun istiyorum ama aklıma bi şey gelmiyor. studyo kırmızı ve turuncu renklerden olusuyor
STUDYO RED&ORANGE mı koysam diyorum bi yandan. ama çokta tarihi bi şey olmıcak zannedersem :) önerin için çok teşekkür ederim[/QUOTE]

Bence Türkçe bir ad koy.
Şöyle anlaşılır kolay akılda kalır bir şey olsun.
Mavi portakal olsun mesela. Maksat aykırı bir şey olsun.
Olmadı ufaklığa koymayı tasarladığın adı koy. Bereketi bol olur.
Aslında ne koyarsan koy, ürettiklerin adını yaşatacak sonunda.
Bereketi bol olsun, sağlıklı güzel günlerle dolu olsun....

Tanerongunyzb
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Valla aslinda benimde aklimda dogacak cocugun ismini Koyun demek vardi. Kiz olursa Melodi geciyor aklimdan, erkek olursa da Ozan. Tabi bu konularda hep dogal olarak bayanlarin dedigi olur...

EsbaB
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Esbab & İshak Göktekin - Oy Gülüm

Mesaj gönderen EsbaB »

Merhaba Arkadaşlar.

Öncelikle ortak çalışma teklifimi kabul ettiği için ve Aranjedeki emeklerinden dolayı İshak Hocama sonsuz teşekkür ederim.

Bana kalan kısmı çok ağır gittiği için bu akşam kendimi bir sıkıştırıp okuyayım dedim...

Umarım beğenirsiniz, ayrıca eleştiri ve tavsiyelerinizi beklerim.

https://app.box.com/s/4vpay0pqy9jz1ggu83tr56geigvfsyk7

Not: Bilgisayar başında iken farketmemiştim, sonradan eklediğim klarnet kanalında ve 2.kıta daki vokal eşlik lerinde kayma ve volüm dengesizliği olmuş mazur görerek dinlemenizi rica ederim, zaten daha demo luktan çıkmamış, tavsiyeleriniz ışığında bitirmek istedim.

Edit: Eğer şan kısmını tek sese düşürecek olsak sağa panlı olanı mı iptal edeyim yoksa sola panlı olanı mı?

En son EsbaB tarafından 23 Haz 2016, 09:25 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Dell Latitude (i7 2720QM 2.20 CPU + 10 Gb Ram + W10 64bit + 240 Gb SDD / 320 GB 7200 Rpm HDD )
MOTU UltraLite MK3 Hybrid + sE X1 A + Cubase Elements 9 http://www.abdulcelil.com
Can
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Can »

Selamlar [MENTION=2709]EsbaB[/MENTION],

Öncelikle ağzına sağlık. Üstatların yanında yazacaklarımın pek bir hükmü yok biliyorum; ama 1-2 şey paylaşmak istiyorum müsaadenle.
Eğer panladığın vokallerden birisini kaldıracaksan, sağ taraftaki kalsın, sol tarafı kaldır derim.
Bir de, hem başlangıçtaki gitar, hem de kaydın tamamı çok fazla ortadan geliyor kulağıma, yani biraz dağılabilir aslında, çok dar kalmış gibi hissettim.
Vokalin müziği bastırmış, genel imaj dar olduğu için, sanki sen bir ses kaynağının önünde okumuşsun da kaydetmişsin gibi geliyor insana.

Yazdıklarımı yapıcı eleştiriler olarak al lütfen, belki doğru kelimeler seçememiş olabilirim aklımdakileri ifade ederken.

RME UFX+/JBL LSR305-DT770Pro(80)-CR4/JZ V11-NT2A-TT1/Goldmike MK2/VoicePlay Acoustic/Vovox cables/Bağlama/Gitar
EsbaB
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen EsbaB »

[QUOTE=Can;39314]Selamlar [MENTION=2709]EsbaB[/MENTION],

Öncelikle ağzına sağlık. Üstatların yanında yazacaklarımın pek bir hükmü yok biliyorum; ama 1-2 şey paylaşmak istiyorum müsaadenle.
Eğer panladığın vokallerden birisini kaldıracaksan, sağ taraftaki kalsın, sol tarafı kaldır derim.
Bir de, hem başlangıçtaki gitar, hem de kaydın tamamı çok fazla ortadan geliyor kulağıma, yani biraz dağılabilir aslında, çok dar kalmış gibi hissettim.
Vokalin müziği bastırmış, genel imaj dar olduğu için, sanki sen bir ses kaynağının önünde okumuşsun da kaydetmişsin gibi geliyor insana.

Yazdıklarımı yapıcı eleştiriler olarak al lütfen, belki doğru kelimeler seçememiş olabilirim aklımdakileri ifade ederken.[/QUOTE]
Yorum ve dikkat çektiğiniz hususlar için tesekkur ederim.
Zaten paylaşım amacımız ayrıntıların farkına varmamızı sağlayan yorumların nimetinden istifade etmek.

Herkes gibi bende kusurlarımın farkına varıp siz değerli dostlarımız sayesinde güzel bir sonuca ulaşmayı arzuluyorum. O Yüzden kızmak alınmak diye birşey olamaz...
Saygılar
Abdulcelil

En son EsbaB tarafından 23 Haz 2016, 15:36 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
tezcankoray
Müdavim Üye
Müdavim Üye
DAW: Studio One 4.5
Has thanked: 32 time
Been thanked: 16 time
İletişim:

Mesaj gönderen tezcankoray »

[QUOTE=EsbaB;39308]Merhaba Arkadaşlar.

Öncelikle ortak çalışma teklifimi kabul ettiği için ve Aranjedeki emeklerinden dolayı İshak Hocama sonsuz teşekkür ederim.

Bana kalan kısmı çok ağır gittiği için bu akşam kendimi bir sıkıştırıp okuyayım dedim...

Umarım beğenirsiniz, ayrıca eleştiri ve tavsiyelerinizi beklerim.

https://app.box.com/s/4vpay0pqy9jz1ggu83tr56geigvfsyk7

Not: Bilgisayar başında iken farketmemiştim, sonradan eklediğim klarnet kanalında ve 2.kıta daki vokal eşlik lerinde kayma ve volüm dengesizliği olmuş mazur görerek dinlemenizi rica ederim, zaten daha demo luktan çıkmamış, tavsiyeleriniz ışığında bitirmek istedim.

Edit: Eğer şan kısmını tek sese düşürecek olsak sağa panlı olanı mı iptal edeyim yoksa sola panlı olanı mı?[/QUOTE]

Hocam öncelikle yüreğinize sağlık.

[MENTION=3611]Can[/MENTION] hocam zaten belirtmiş, vokaller altyapıya göre çok yüksek kalmış. Altyapı baya bi ezilmiş görünüyor.
Vokalleri duble okuma yöntemi yapılacaksa, mümkün olduğunca aynı performansta okumaya özen gösterilmeli bence. Bu açıdan da sağ-sol kanal çok fazla dikkat dağıtıyor açıkçası, dinlerken insanı yoruyor. Eğer aynı performansta okumak mümkün olmuyorsa, duble yöntemi tercih edilmemeli. Ben de bu konuda kendime çok fazla güvenemediğim için duble yöntemini hiç tercih etmiyorum. Onun yerine back vokal olarak kayıt alıyorum. Ana vokali merkezde bırakıp, back vokalleri sağ-sol panlıyorum.
Zaten kendin de ifade etmişsin, "araya sıkıştırıp okudum" diye. Biraz aceleye gelmiş bir vokal kaydı gibi geldi bana (Her ne kadar temiz okumuş olsanız da).

Parçanın ilk girişindeki, gitar-vokal eşliğinden sonra davulların girdiği kısım biraz garip geldi bana. Normal ritm yerine bir fill-in (atak) girse daha mı iyi olur? diye kendi kendime sordum açıkçası.

Bir de bu ortak çalışmada neler yaptınız? Detaylandırabilirsen çok seviniriz hocam. Hem yorumlarımız da daha sağlıklı olur.

Saygılar,
Tezcan

Studio One 4.5 | Focusrite 2i2 | Yamaha MOX6 | Rode NT1-A | ATH-M50x

Souncloud: https://soundcloud.com/tezcan-3/
YouTube: https://www.youtube.com/c/TezcanKoray
Instagram: https://www.instagram.com/tezcan.koray/
EsbaB
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen EsbaB »

[QUOTE=tezcankoray;39317]Hocam öncelikle yüreğinize sağlık.

[MENTION=3611]Can[/MENTION] hocam zaten belirtmiş, vokaller altyapıya göre çok yüksek kalmış. Altyapı baya bi ezilmiş görünüyor.
Vokalleri duble okuma yöntemi yapılacaksa, mümkün olduğunca aynı performansta okumaya özen gösterilmeli bence. Bu açıdan da sağ-sol kanal çok fazla dikkat dağıtıyor açıkçası, dinlerken insanı yoruyor. Eğer aynı performansta okumak mümkün olmuyorsa, duble yöntemi tercih edilmemeli. Ben de bu konuda kendime çok fazla güvenemediğim için duble yöntemini hiç tercih etmiyorum. Onun yerine back vokal olarak kayıt alıyorum. Ana vokali merkezde bırakıp, back vokalleri sağ-sol panlıyorum.
Zaten kendin de ifade etmişsin, "araya sıkıştırıp okudum" diye. Biraz aceleye gelmiş bir vokal kaydı gibi geldi bana (Her ne kadar temiz okumuş olsanız da).

Parçanın ilk girişindeki, gitar-vokal eşliğinden sonra davulların girdiği kısım biraz garip geldi bana. Normal ritm yerine bir fill-in (atak) girse daha mı iyi olur? diye kendi kendime sordum açıkçası.

Bir de bu ortak çalışmada neler yaptınız? Detaylandırabilirsen çok seviniriz hocam. Hem yorumlarımız da daha sağlıklı olur.

Saygılar,
Tezcan[/QUOTE]

Hocam detayı daha girme şansım olmadı o kadar araya sıkıştı :)

Aslında daha önce org ile yaptığımız demoyu asmıştım forumda ve profesyönel dokunuşlarla tekrar geleceğini söylemiştim.

İşte o tarihte İshak hocama birde kendi aranjesiyle destek olmasını rica ettim ve sağolsun kırmadı. Bir süre kendisi yoğunken sonrasında da benim ses kartı maceram ve iş tempom araya girince ertelemek durumunda kaldım.

Cumartesi günü iftar programına davet gelince araya sıkıştırmak zorunda kaldım. Yani okuma dışındaki tüm performans İshak hocama ait.

Şimdi Eski ses kaydı ve yeni sıkıştırılmış ses kaydımı yeni eklediğim klarnet ve piano eşlik ile beraber kendisine yolluyorum, miksi elden geçirecek ve yeniden hem birleşik halini hem fon müzik olarak alt yapıyı teslim alıp yeniden okuyacam ama birleşmiş haliyle Tv programını idare edecem.

Mevcut ses kaydını motu+ Jz J1 ile aldım, gelecek mikste hem J1 hemde Sp C1 ses kaydını değerlendirmek ishak hocama kalacak.

Son olarak bende gitar seslerini yüksek bulmuştum :)

Herşey için İshak hocama teşekkür ederim.

Bu proje bittikten sonra sizlere forumda başka bir sürpriz yapacam ( yorumları hızlandırıp bu eseri beraber birtirelim : )

En son EsbaB tarafından 23 Haz 2016, 20:49 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
EsbaB
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen EsbaB »

[QUOTE=tezcankoray;39317]Hocam öncelikle yüreğinize sağlık.

Saygılar,
Tezcan[/QUOTE]

Biraz iyileştirmeden sonraki haline göre yorum almam daha doğru olacak herhalde.
https://app.box.com/s/844tsxumagj5dmsh9ltsd3h0ax0u7z1z

“Demo Laboratuarı” sayfasına dön