[QUOTE=sgucler;41056]evet en sonunda alacağız mecburen iyi ses iyi para, pure 2 tek başına kullanabiliyoruz değil mi? yani bir monitör kontrol kullanımı gerekiyor mu yoksa siz sadece kendi kullanımınıza uydurmak için phonitör kullanıyorsunuz... birde pure 2 ye nasıl ne şekilde karar verdiniz yaptığınız müzikle ilgili mi yoksa kalite olarak mı baktınız aldınız ilk aşamada hangi referans monitörlerle dinlediniz ben diğer markalar gibi pek duymamıştım antelope markasını siz aldıktan sonra bayağı aşina oldum[/QUOTE]
Sevgili dostum,
Antelope son yıllarda ciddi ataklar yapmış enteresan bir firma. Çok değişik işler yapıyorlar ve ileri bir teknolojiye sahipler. Örneğin dünyadaki ilk ve tek 12 pre-ampli'li ses kartını bunlar yaptılar. Şimdi son olarak Zen Tour diye bir ses kartı yaptılar. Kartın üzerinde gitarcılar için onboard olarak ampli ve kabin simülasyonları bulunuyor. Bu da yanlış bilmiyorsam "all in one " bir ses kartında ilk kez yapılan bir şey. Üstelik bu simülasyonların analog sound'a yakınlığı konusunda son derecede iddialılar vs. Yani değişik ve enteresan bir firma. Yalnız adamların ürün portföyünde hiç ucuz bir cihaz yok. Hep belirli bir fiyat seviyesinin üzerinde cihazları üretiyorlar. Düşün ki adamların en basit ses kartı bile şu anda 6000.-TL 'ye yakın. Örneğin yukarıda bahsettiğim Eclipse AD/DA konvertörlerinin şu andaki fiyatı 32000.-TL.
Türkiye'de bildiğim kadarıyla sadece bir kullanıcısı var. O şahıs da televizyonlardaki dizilere müzik yapıyor. Benim bu cihazı dinleme şansım olmadı. Ancak bu arkadaşın dizilerdeki müziklerini dinlediğim zaman , TV yayınlarındaki o komprese rağmen sound'daki farklılığını hissedebiliyorum .
Ben Antelope firmasını yaklaşık 2 yıldır takip ediyorum. Yönetim ve ar-ge'si Amerika'da olan bir firma. Ancak cihazların üretimini Bulgaristan'daki fabrikalarında yapıyorlar. İzlediğim kadarıyla sanırım büyük ölçekte üretim yapmıyorlar. Yaptıkları üretim butik tarzda bir üretim gibi geliyor bana. Bunu şuradan biliyorum : Pure2'yi sipariş verdikten sonra bayağı beklemek durumunda kalmıştım. Çünkü adamlar anladığım kadarıyla adeta butik tarzda üretim yaptığı için tüm dünyadan gelen siparişlere yetişemiyorlar.
Ben Pure2'yi dinlemeden aldım. Ancak bir yıl araştırdım. Cihaz zaten yeni bir cihaz. Türkiye'de de şu ana kadar sanırım 4-5 adet satıldı. Esasında talep var da ; tahminimce yukarıda bahsettiğim nedenlerden ötürü mal yok. 
Pure2 'yi tercih etmemdeki neden ; sadece kaliteli bir sound vereceğine olan beklentim idi ve beni yanıltmadı.
Pure2'yi standalone olarak kullanabiliyorsun. Monitor kontrolü yapabiliyorsun. O konularda bir sıkıntı yok. Esasında ben bu konuları bu cihaz hakkında yazacağım incelemede belirtecektim ama yine söyleyeyim : Cihazın en önemli özelliği ; Antelope'un ürün portföyünde yer alan flagship cihazlarının ayrı ayrı özelliklerinin ( üreticinin ifadesine göre ) kendi bünyesinde barındırması. Nitekim ben de bu noktadan hareketle esasında fiyatının üzerinde bir cihaz olduğunu düşünüyorum. Yani belki de bu cihaz daha pahallı olmalıydı.
Ben cihazı Phonitor ile kullanıyorum çünkü komşumu ses problemi ile rahatsız etmemek amacıyla kulaklık kullanmayı tercih ediyorum. Dört sene önce aldığım monitörler de ; bunca zamandır kullanmadan kenarda yatıyor işte. 
Yalnız burada bir noktaya dikkat çekmek istiyorum : Bu tarz iki kanallı cihazları almadan önce muhakkak iş akışınızın bu cihazla ne kadar uyum sağlayacağı konusunu çok iyi analiz etmeniz lazım. Örneğin ben Pure2'den önce çok kanallı bir cihaz olan RME UFX kullanıyordum. Klavyemi UFX'in analog input'larına girerek ve de bilgisayardan bir alt yapı açarak standalone konumda üzerine çalabiliyordum. Ancak Pure2 iki kanallı bir cihaz olduğu için ; klavyemi cihazın R/L analog girişlerinden bağladığım zaman , bilgisayardaki alt yapıyı açtığımda standalone konumda bu alt yapıyı ilk başta duyamadım. Çünkü klavyem cihazın iki kanalını da işgal etmişti. Sonradan daw ile çalışarak ve bu trafiği daw'da ayarlayarak bu sorunu aşabildim. Halbuki önceden UFX gibi çok kanallı bir kartla bu sorunu yaşamamıştım.
Yani sonuç olarak söylemek istediğim şu : İki kanallı outboard konvertörlerle çalışmadan önce sistemdeki trafiğin şahsınıza özel olarak nasıl ayarlanacağını iyi planlamak ve analiz etmek lazım. Aynı şekilde outboard konvertör ile outboard pre-amp beraber kullanılacak ise yine giriş çıkışlar vs. bazında sistemin iyi tasarımlanması lazım. Yoksa benim yaşadığım gibi sorunlarla karşılaşılması son derecede olası bir durum. Ancak sorunlar çözüldükten sonra da çok iyi sonuçlara ulaşılıyor. O da ayrı bir konu.
Bu arada şunu da belirtmeliyim : İki kanallı outboard AD/DA konvertörler , çok kanallı AD/DA konvertörlere göre daha üst düzey bir kalite sunuyor. Zaten bu yüzden mastering seviyesindeki konvertörler çoğunlukla iki kanallı cihazlar.
Yamaha Clavinova CVP-503 / Roland Integra7 / Roland SonicCell / Roland Pro-E / Korg M1 / SPL Director DAC / PMC Twenty 5.22 / SPL Performer s800 Stereo Power Amplifier / SPL Phonitor Mini / AKG K712 Pro / Audio Technica ATH-M50x / Vovox Enstrüman ve Monitör Kabloları / Vovox Power Kabloları / PC i7 4 Gb 256 Gb SSD Win7 / Sony i5 12 Gb 500 Gb SSD Win10 Pro