Manley Vari Mu Test «Hardware vs Plugin (UAD)»

Kullanılan Plugin'ler için ipucu ve kısayolları bu başlık altında paylaşabilirsiniz.

Seyit ÖZTÜRK
Müdavim Üye
Müdavim Üye
Has thanked: 13 time
Been thanked: 21 time

Mesaj gönderen Seyit ÖZTÜRK »

Öncelikle bu siteden alıntı olduğunu bildirmek isterim.
http://www.mondstein-records.com/tipps- ... lugin.html

Bu sayfadan 24 bit 48 khz .aif formatında ses örneklerini indirerek kendiniz dinleyebilirsiniz.Ses örneklerini indirip dinledim. Hardware biraz daha geniş bir stereo image sağlıyor. Yine de pluginler %90 hardware ye yaklaşmış durumda. Burada önemli bir hususu hatırlatmak isterim. Örneklenmiş yani dijital bir sesi tekrardan hardware cihazdan geçirmek ile henüz kayıt aşamasında hi-end cihaz kullanarak ilk örnekleme arasında fark biraz daha bariz olur. Çünkü ne kadar çok örnekleme ( ADC ve DAC) o kadar bozulma anlamına gelir. Biraz daha açıklama gerekirse sürekli olan analog sinyal dijitale çevrilince sürekliliğini kaybeder. 24 bit= 144 db dinamik aralıktan bahsetmiyorum. Saniyede 48000 defa örneklemeden bahsediyorum.

[video=youtube_share;o0X4xYUXbjY]https://youtu.be/o0X4xYUXbjY[/video]

Diğer bir husus ise bazı pluginlerin diğerlerinden daha kaliteli olduğu yanılsaması.
[video=youtube_share;wyGMV4jscTY]https://youtu.be/wyGMV4jscTY[/video]

Matched pair = Eşlenmiş çift nedir?
Aynı tezgahtan ya da aynı elden peşe peşe üretilen cihazların dinamik spektrum, stereo image, frekans spektrum, variable level knop settings ....vs.. gibi değişkenlikler gösterdiğini üreticilerin kendisi (mühendisler) bile kabul etmektedir. İster hi-end isterse low-end ürün olsun hepsi için geçerlidir.Mikrofon,Eq,Compressor... olsun bütün donanımlar (hardware) için geçerlidir. Matched pair mikrofon teriminin ne demek olduğunu hepimiz biliriz.

Pluginler genellikle şimdiye kadar tınısı ve tonu herkesçe güzel kabul edilmiş donanımları örneklemeye çalışırlar. Yazılım mühendisleri yazdıkları kodlar ile dijital olarak yapmaya çalışırlar. Bu mümkün mü? Hem evet hem hayır.

Saygın plugin firmalaının emülasyon pluginleri vardır. Waves,Uad,Mcdsp,Slate,Plugin Alliance...vs..

Bu firmaların mühendisleri gerek white noise, pink noise gerek akustik gerekse çok daha başka sesleri hardware cihazlardan geçirerek hardware cihazların seste yarattığı değişiklikleri tespit ederek işe başlarlar.Sonra bu tespit ettikleri değişiklikleri dijital olarak yazdıkları algoritmalar ile birebir taklit etmeye çalışırlar. Algoritma yazım sürecinin her safhasında hardware cihazların seste yarattığı değişiklikleri, kendi yazdıkları algoritmalar ile eşleşip eşleşmediğini kontrol etmek için reversing phaze (fazı ters çevirme) özelliğini kullanırlar.Aşağıdaki videonun 00:50 saniyesinde olduğu gibi;
[video=youtube_share;Cm6X34t7Hxo]https://youtu.be/Cm6X34t7Hxo[/video]

Eğer yukarıdaki videonun 00:50 saniyesinde olduğu gibi ses tamamen kesilir ise yazdıkları algoritma amacına ulaşmış demektir. Reversing phaze uygulandığında halen ses geliyorsa yazdıkları algoritma başarılı olmamış demektir.Algoritmanın geliştirilmesine gerek vardır demek daha doğru olur.

Aynı marka model, aynı tezgahtan ya da elden çıkan analog cihazların dinamik spektrum, stereo image, frekans spektrum,variable level knop settings ....vs.. gibi farklılıklarından bahsetmiştik.
Bu farklılıklar, farklı zamanlarda üretilen devre elemanlarının, [iletkenlerin,alışımların,metallerin,lehimlerin,kabloların,tüplerin, konnektörlerin,pasif filtrelerin] kalitesinden, işcilik kalitesinden gibi sebeblerden kaynaklanır.
Metal yorgunluğu sebebiyle aynı tezgahtan ya da elden çıkan, aynı marka model, analog cihazların 10 yıl önce üreilmişi ile yeni üretilmişi arasında yan yana test edildiğinde
aralarında ton farklılığı olduğunu bazı kaynaklardan ve kişilerden okuyabilirsiniz. İnternete bakabilirsiniz. Kaldı ki şu linkteki ürün açıklamasına bakarsanız aynı anda üretilmiş devre elemanlarının eşlenmesinin önemini anlayabilirsiniz. Aynı anda üretilen aynı tezgah ve elden çıkan devre elemanlarının bile eşlenmesinden ve kontrol edilmesinden bahsediliyor. SPL ürünlerinin bu konuda ne kadar başarılı olduğu hep söylenir. Kaldı ki tüm hi-end cihazlarda bu durum daha fazla söz konusudur ki farklı zamanlarda üretilen cihazları düşünün!
http://www.blmuzik.com/pq-125.html

Analog cihazları dijital olarak taklit (emule) etmek için sesin mutlaka dijitale çevrilmesi bir gerekliliktir. Çünkü analog cihazları, sadece analog cihazlarla (devre elemanlarıyla) taklit etmek mümkündür.

Dijital çevrim yaparken analog cihazları aslına sadık olarak örneklemek spesifik bir durumdur.

• Kullanılan kabloların ve konnektörlerin kalitesi, uzunluğu,
  • Kullanılan converter'ların ADC ve DAC chips'lerinin marka ve modeli,dynamic range ve frekans spectrumları farklılıkları.

Hal böyle olunca hangi pluginin aslına daha sadık ve daha iyi taklit (emule) edildiğini nasıl iddia edebiliriz?

Bu durumu iddia edenler Marketing strategy - Pazarlama stratejisi yapıyor olmasın?

Evet arkadaşlar pluginler arasında kalite farkının olmadığını sadece farklı algoritmalardan kaynaklı farklı tepkimeler verdiğini, bu farklılıklarının hangisinin daha iyi olduğunun ya da kulağa hangisinin daha iyi geldiğinin göreceli olduğunu yani
kişiden kişiye,sesten sese göre değiştiğini...vs.. bahsetmiştim. Sadece farklılar. Haepsi dijital ve algoritmik. Daha farklı bir şeyler bakıyorsanız Audio Acustica nebula öneririm.Google Chrome aracılğı ile türkçeye çevirip okursanız anlarsınız.
http://www.learndigitalaudio.com/review ... la-plug-in

Daha faydalı bir bakış açısıyla bakarsak. Hangi LA2A pluginin daha iyi olduğundan ziyade bütün pluginlerin kendine has özelliklerini öğrenmek mantıklı olur. Örneğin VCA, OPTO, VARI-MU, FET kompresörler nerede hangi durumlarda daha çok kullanılır ya da tercih edilir? Google Chrome aracılğı ile türkçeye çevirip okursanız anlarsınız.
http://quantum-music.ca/wordpress/index ... use-which/

Devamını istiyorsanız beğeni koyunuz.Yeterli beğeniye ulaşınca devamı edit olarak gelecek.

Arkadaşlar fazla beğeni gelmediği için daha fazla ayrıntı vermenin anlamsız olduğunu düşündüm. Bu sebeple burada nokta koyuyorum.

En son Seyit ÖZTÜRK tarafından 13 Mar 2017, 20:47 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
gitarist1975
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen gitarist1975 »

Seyit hocam forumda maalesef ust duzey yazilar yazacak kisiler yok gibi. Bence cok guzel bir konuya cok detayli yaklasmissin. Merak icinde kaldim sonunu getirseydin bizde yorum yazip tartissaydik iyi olurdu. Yinede sen bilirsin

Rme babyface pro-spl mark 2- jz v 12-se z 3300-rode k2-nt5 stereo pair-dynaudio bm5 a
Desktop i7 2600k-32gb ram
Seyit ÖZTÜRK
Müdavim Üye
Müdavim Üye

[QUOTE=gitarist1975;42798]Seyit hocam forumda maalesef ust duzey yazilar yazacak kisiler yok gibi. Bence cok guzel bir konuya cok detayli yaklasmissin. Merak icinde kaldim sonunu getirseydin bizde yorum yazip tartissaydik iyi olurdu. Yinede sen bilirsin[/QUOTE]

Müzik teknolojileri yakından ilgili, hepimizin tanıdığı sürpriz bir ismi foruma bekliyorum. Kendisi katılır ise daha başka konularla devam edebiliriz.

Murat Engin
Has thanked: 1 time
İletişim:

Mesaj gönderen Murat Engin »

Merhaba,

Taklit edilmiş eklentilerin bir çoğu ortalama bir yüzdeyle orijinalinin kokusuna, tavrına benzemekte.
Asla orijinali gibi olamayacağı hepimizin malumu olsa gerek! Her şeyden önce, olması gerektiği kadar boyutlu,
hacimli sıcak ses işleyemiyorlar. Lakin bu oyuncakları yerinde kullanmakla çok keyifli sonuçlara illaki
ulaşılabiliyor. Orijinallerinin 5.000 -15.000 dolar aralığında olan bu eklentilere yaklaşık 100-500 dolara
sahip olma duygusu ve kullanıcı dostu olması, eksik kısımlarını tolere edebiliyor bir çok kullanıcı için.
UAD'ın Vari-Mu'su asla orijinali gibi seste muhteşem kocaman bir etki bırakmıyor (bana göre), lakin kendince
güzel bir duyumu mevcut. Hatta compressor devreye girmeden ana çıkışa bir adet açtığımda oluyor bazen.
Bazı kanallarda harikalar bazılarında da hayal kırıklığı da yaratabiliyor. Duruma göre değişiyor.
Eklentilerinde kendi aralarında öne çıkanları, popüler olanları illaki mevcut. Fanlar yaratabilme
becerisi olan bir sektör bu! Seyit Bey'in de ifade ettiği gibi ''Hangi plug-inin daha iyi olduğundan ziyade
bütün pluginlerin kendine has özelliklerini öğrenmek mantıklı olur'' fikrine katılıyorum. Son yaptığım
çalışmada orta frekans lezzetini UAD Massive Passive ile yakalayamadım Magenta ile arzu ettiğim gibi oturdu!
Her ikisi de aynı cihazın yazılım klonu olmasına rağmen kullanılan ses işleme kafaları farklı olduğundan
tepkimeleri de çok farklı. Bir de bu fonksiyona göreceli insan beğenisi, kulak yorgunluğu gibi belirsizlerde
dahil olunca bu durumun tam tersininde olabileceğini tahmin etmek zor olmasa gerek.

tezcankoray
Müdavim Üye
Müdavim Üye
DAW: Studio One 4.5
Has thanked: 32 time
Been thanked: 16 time
İletişim:

Mesaj gönderen tezcankoray »

[QUOTE=Seyit ÖZTÜRK;42789]

Arkadaşlar fazla beğeni gelmediği için daha fazla ayrıntı vermenin anlamsız olduğunu düşündüm. Bu sebeple burada nokta koyuyorum.[/QUOTE]

Hocam ellerinize sağlık, çok güzel konulara değiniyorsunuz ve kendi görüşlerinizi paylaşıyorsunuz. Bu konuda birçok plug-in ile bizzat haşır neşir olarak test ettiğiniz belli oluyor. Konuyu, yabancı makaleler ile de destekliyorsunuz, bu açıdan yaklaşımınız çok takdir edilesi...

Ancak yazınızın sonuna gelip okuduğum cümle beni irrite etti açıkçası. Fazla beğeni gelmediği için devam etmemek vs...

Yani konuyu merak edip, şu anda foruma girmemiş kişiler olabilir, beğen butonuna tıklayamamış olabilir. Ya da ilerde foruma bu konuda bilgi edinmek isteyen birileri katılabilir vs.
Uzun lafın kısası, eğer bu forumda amacımız bilgi paylaşmak ise, kaç beğeni geldiğinin bence hiçbir önemi yok. Bu konuda samimi iseniz, yazarsınız. İsteyen istediği kadar okur ve anlayabildiği kadarını anlar. Daha fazla bilgi almak isteyen soru sorar vs...

Sizin daha önceden de buna benzer bir yaklaşımınız olmuştur, konu neydi tam hatırlamıyorum. Sanırım drum map örnekleri idi. Başkaları da paylaşırsa ancak kendi arşivimi o zaman paylaşırım gibisinden bir laf etmiştiniz.

Forumlarda sadece bilgi paylaştığınızı ve buna karşılık hiçbir bilgi edinemediğinizi düşünüyor olabilirsiniz. Herkesin bilgi seviyesi sizinki kadar olmayabilir. İnsanlar bilmiyor olabilir bu gayet normal bir durum. Ancak sizin gibi bilgili ve meraklı kişiler de bildiklerini paylaşmaz ise, bu durum hep böyle kalır.

Tekrardan paylaşımınız için teşekkür ediyorum. Bu yazdıklarımı, yaklaşımınız için küçük bir eleştiri olarak alın lütfen. Yoksa kimsenin sizin emeğinize saygısızlık etme hakkı yok.

Saygılar,
Tezcan

Studio One 4.5 | Focusrite 2i2 | Yamaha MOX6 | Rode NT1-A | ATH-M50x

Souncloud: https://soundcloud.com/tezcan-3/
YouTube: https://www.youtube.com/c/TezcanKoray
Instagram: https://www.instagram.com/tezcan.koray/
Mehmet Uzunosmanoğlu
Müdavim Üye
Müdavim Üye
Has thanked: 77 time
Been thanked: 43 time

Mesaj gönderen Mehmet Uzunosmanoğlu »

[QUOTE=Seyit ÖZTÜRK;42789]Analog cihazları dijital olarak taklit (emule) etmek için sesin mutlaka dijitale çevrilmesi bir gerekliliktir. Çünkü analog cihazları, sadece analog cihazlarla (devre elemanlarıyla) taklit etmek mümkündür.

Dijital çevrim yaparken analog cihazları aslına sadık olarak örneklemek spesifik bir durumdur.

• Kullanılan kabloların ve konnektörlerin kalitesi, uzunluğu,
  • Kullanılan converter'ların ADC ve DAC chips'lerinin marka ve modeli,dynamic range ve frekans spectrumları farklılıkları.

Hal böyle olunca hangi pluginin aslına daha sadık ve daha iyi taklit (emule) edildiğini nasıl iddia edebiliriz?

Bu durumu iddia edenler Marketing strategy - Pazarlama stratejisi yapıyor olmasın?[/QUOTE]

Önemli bir tespit. Meselenin en can alıcı noktası da bu zaten.

Yamaha Clavinova CVP-503 / Roland Integra7 / Roland SonicCell / Roland Pro-E / Korg M1 / SPL Director DAC / PMC Twenty 5.22 / SPL Performer s800 Stereo Power Amplifier / SPL Phonitor Mini / AKG K712 Pro / Audio Technica ATH-M50x / Vovox Enstrüman ve Monitör Kabloları / Vovox Power Kabloları / PC i7 4 Gb 256 Gb SSD Win7 / Sony i5 12 Gb 500 Gb SSD Win10 Pro
Seyit ÖZTÜRK
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Ortalama 80 kanal hi-end analog masa,analog masaya sinyal göndermek için 4-5 tane otari mx 80, her kanala bağlanmış hi-end eq,comp vs.. (patchbay,cables,routing..vs) ve çıkışlara otari mx 80 ya da tek kanal tape machine...vs. hiç dijitale dokunmadan miks. Tabi günümüzde en sonunda dijitale çevrim.Bu çok çok pahalı ve zahmeti var.Kayıt,edit.. günümüzde gerçekten böyle bir sistemde çalışan kaç studio vardır?

Dijital Audio Workstation (DAW= Protools,Logic,Cubase) içerisindeki dijital sesleri,Analog parkura kanal kanal ya da mixbus olarak çıkarmak, hi-end eq,comp vs.. (patchbay,cables,routing..vs) analog proseslemek,tekrar kanalları ya da mix bus'ı ya da stereo master bus ı dijital olarak kayıt etmek.

Elimizde kaç tane hi-end cihaz var? Şimdi her kanalı ya da mix bus ı hi-end cihazlardan print track mı yapacaksın? Yoksa master bus ı tekrar kayıt mı edeceksin? Her kanala koyacak ayrı bir eq var mı? Bunlarla uğraşacak zaman var mı? Ne kadar çok örnekleme ( ADC ve DAC) o kadar bozulma anlamına gelir.

Bu sebeple günümüzde sektördeki insanların çoğu İTB ya da Hybrid sistemler ile çalışıyor.

Ben Dijital Audio Workstation (DAW= Protools,Logic,Cubase) içerisindeki dijital sesleri,mono ve stereo mixbus kanallarında topluyorum.Oradan analog summing miksere, summing mikserin masterbus çıkışını, bus compressore, compressorun çıkışını ADC ye gönderiyorum. ortalama -15 Rms, ortalama -6 db level, anlık -3 db peak değeri ile print (kayıt) ediyorum.

Maalesef mix sırasında analog eq kullanmıyorum. Bel ki vokal gibi önemli kanallara uygulanabilir. İleryen günlerde düşünebilirim.Miks sırasında en önemli unsur bence iyi eq kullanmak.Akşam dinlediğim miks kulak yorgunluğu gibi sebeblerle sabah hoşuma gitmiyor.
Revize etmenin kolaylığı sebebiyle plugin eq kullanmak büyük avantaj.Maliyet ve diğer bir çok açıdan da.

Ayrıca pluginler zorlamaya gelmez. Kanaldaki sese insert vca ya da fet compressor açıp hafif tıraşladıktan sonra mixbus kanalına yönlendirip buradan renk katmak için nebula kütüphanesi ya da dinamiği toplamak için opto tarzı bir compressor açmak daha iyi bir yöntemdir.Hatta hiç bir compressor ve eq müdehalesine bile gerek olmayabilir.Ne kadar fazla plugin müdehalesi o kadar bozulma demektir.Karar sizin.

Eq konusuna gelince burada işler biraz değişiyor.

Her sesin bir ana frekansı bir de harmonikleri vardır.Hatta harmonik sesin bile az da olsa harmoniği vardır.Algoritmik kod yazan plugin mühendislerinin işi burada zorlaşıyor.Geniş ya da dar bir q değeri ile özellikle sesi boost ettiğimizde doğallığı korumak için sesin harmonic bütünlüğünü ve faz bütünlüğünü korumak gerekli. Aksi halde basit bir programcı bile eq plugin yazabilirdi. 44100-48000-88200-96000 hz için ayrı ayrı algoritmalar yazmakta cabası. Her sesin dinamik değişkenliğine göre harmonik dinamikliği yakalamak ve bunu işlemciyi minimum güçle kullanarak yapmak.

Resim

Daha iyi anlaşılması için aşağıdaki linki okuyabilirsiniz.
https://theproaudiofiles.com/linear-pha ... -phase-eq/

Bu videoyu izleyebilirsiniz.
[video=youtube_share;efKabAQQsPQ]https://youtu.be/efKabAQQsPQ[/video]

Belli bir frekansı cut ya da boot ettiğimizde her eq hareketinde sesin sadece o frekansı değişmiyor.Harmonicleri de etkileniyor. 440 hz 3 db boost ettiğinizde harmonicleri yerinde kalıyor ise kulağa hoş gelmez.Yerinde kalan harmonicler ben neden buradayım diye size sorar!

Bu hardware cihazlar içinde geçerlidir ancak hardware cihazlardaki bu bozulma herkes tarafından beğenilen müzikal bir bozulmadır.Bu konu ayrı bir tartışma.

Bu yüzden bazı mühendisler her şeyi kayıt aşamasında bitirir.Hatta öyle kayıt alınır ki mikse gerek kalmaz.

bu eq da değişik bir şeyler var.
https://www.gearslutz.com/board/product ... lable.html

Harmonic doğallıı korumak önemlidir.Bunu en güzel başaran teknoloji Audio Acustica Nebula dır. Sebebini aşağıdaki linkten öğrenebilirsiniz.

http://cdsoundmaster.com/site/cds-softw ... e/neb.html
http://www.learndigitalaudio.com/nebula ... ed-kernels
http://www.soundonsound.com/reviews/acu ... o-nebula-3
http://www.soundonsound.com/reviews/acu ... ula-pro-35
http://www.learndigitalaudio.com/review ... la-plug-in

Audio Acustica Nebula daha ziyade akustik kayıtlar ve akustik miks için doğallığı korumak ve analog cihazların renklerini vermek için iyidir. Sound design ve farklı tarzlarda diğerlerinden farklı olmayabilir. Algoritmik pluginlerde stero image daralması ya da bit düşürme olurken nebula da hiç yok gibi.

Arkadaşlar bugünden itibaren işlerim dolayısıyla yazamayabilirim.

En son Seyit ÖZTÜRK tarafından 14 Mar 2017, 14:57 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Seyit ÖZTÜRK
Müdavim Üye
Müdavim Üye

[QUOTE=tezcankoray;42809]Ancak yazınızın sonuna gelip okuduğum cümle beni irrite etti açıkçası. Fazla beğeni gelmediği için devam etmemek vs...
Saygılar,
Tezcan[/QUOTE]

Beğeniye ihtiyaç olmasa da moral motivasyon diye bir şey var. Bilgileri birleştirerek ve basite indirerek bu yazıları yazmak zaman alıyor.Kimse değerli bilgileri karşılıksız birbiriyle paylaşmıyor. Kimse kendine laftan da olsa rakip istemiyor.Kimileri bilgi yarışına girip kendi reklamını yapıyor. Çoğu insan başkasından öğrendiğini söyleyip teşekkür etmek yerine kendi türküsünü söylemeyi tercih ediyor. Biz adet yerini bulsun diye bir beğeni istemişiz çok mu?

En son Seyit ÖZTÜRK tarafından 14 Mar 2017, 20:00 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
korg35
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesaj gönderen korg35 »

Bu tür içeriklere ihtiyaç var türkiyede gerçekten..Teşekkürler paylaşımınız için.

Mehmet Uzunosmanoğlu
Müdavim Üye
Müdavim Üye

[QUOTE=eser karaca;42828]ya bu konular çok derin müzik üretmemek laızm bunları düşünmek için, 2 gün aralıksız Alchemy üzerinde BAsic VA 4 import wavetable Sound Design düşünüyorum, yazılı görünce gülümsedim.kolay gelsin.[/QUOTE]

Sevgili Eser Dostum,

Dediğin gibi müzik üretmek tabii ki öncelikli bir amaç. Ancak birilerinin de bu konulara kafa yorması lazım ki bazı konular tam anlamı ile yerli yerine otursun. İnsanlar gerektiğinde bazı yanılgılardan kurtulsun. Yani bu tür tartışmaların da ayrı bir önemi var diye düşünüyorum.

Özellikle senin ve Seyit gibi bu konularda donanımlı ve belirli tecrübelere sahip insanların bu tartışmalarda fikir beyan etmesi bence oldukça önemli. Hatta mümkünse bu konularda yeterli birikim ve tecrübeye sahip tüm üyelerimizin katkı vermesi çok ehemmiyetli.

En son Mehmet Uzunosmanoğlu tarafından 14 Mar 2017, 22:33 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Yamaha Clavinova CVP-503 / Roland Integra7 / Roland SonicCell / Roland Pro-E / Korg M1 / SPL Director DAC / PMC Twenty 5.22 / SPL Performer s800 Stereo Power Amplifier / SPL Phonitor Mini / AKG K712 Pro / Audio Technica ATH-M50x / Vovox Enstrüman ve Monitör Kabloları / Vovox Power Kabloları / PC i7 4 Gb 256 Gb SSD Win7 / Sony i5 12 Gb 500 Gb SSD Win10 Pro
korg35
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesaj gönderen korg35 »

Kayıt teknikleri,ekipmanlar,pluginler arasında kaybolup,üretime daha az zaman ayırııyoruz evet ama deneyimli ve bilgili arkadaşlarımızın buralara bu tarz yazılar yazması,bunları okuyup ,uygulayıp,tartışmamız çok değerli.iyi kaydetip,müziğimizi kulağa daha hoş gelecek hale getirmek,üretimimizi de çok etkiler çünkü.
Pluginler konusuna gelince,ben hiç analog ekipmanlarla çalışmadığım için bilmiyorum durumu,Youtubeda analog vs plugin karşılaştırmalarından,youtubeun bize sunduğu sesleri dinleyerek fikir sahibi olmaya çalışıyorum.
https://www.youtube.com/watch?v=0ijWz-Y6JJc bu videoda çok beğendiğim ses mühendilerinden olan andrew scheps neden in the box çalıştığını anlatıyor,daha çok müdahele kolaylığından falan bahsediyor.işin ticari kısmı ayrı tabi.Yani pluginlerlede çok iyi sonuçlar alınacağını söylüyor ve videonun sonunda biz "in the box"cılara bir keyif sigarası yaktırıyor :)

Mehmet Uzunosmanoğlu
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Ona bakarsanız ; ( ya bir yerde okumuştum ya da bir videoda seyir etmiştim ) dünyada tanınmış bir mühendis ( ismini hatırlamıyorum ama benim gibi yaşı geçkince bir vatandaş idi ) , " Miksimi stüdyoda kayıt anında masamda gerçekleştirir , bir daha da uğraşmam " diyordu. :) Yani böylesi de var...

Seyit ÖZTÜRK
Müdavim Üye
Müdavim Üye

:):):)

• Ses Uygulamalarında Efekt ve Sinyal İşlemcileri
  • Synthesizer Teknolojileri ve Programlama

İsimli kitapların yazarı Teoman Pasinlioğlu'nun gönderdiği özel mesaj; "Çok güzel bir başlık açmışsın, bayağı da emek vermişsin. Eline sağlık."

Fırsat buldukça forumu takip edeceğini ve katkıda bulunabileceğini yazdı.

En son Seyit ÖZTÜRK tarafından 16 Mar 2017, 09:17 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Orkunn
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye

Mesaj gönderen Orkunn »

Yazıyı zevkle okudum.

Artık insanoğlu en küçük parçası 8nm olan işlemcilerin üretimini yapabiliyor. Bu bağlamda haliyle çok daha iyi bilgisayarlar, çok daha iyi dsp'ler ve dac'lar, mixer'ler üretilebiliyor. Dijital sinyal işleme konusunda imkanlar artıyor. Yazılımcılar artık daha fazla donanım gücü kullanan plug-inler programlayabiliyor. Tabi hiçbir zaman analog donanımları yakalayamayacakları aşikar.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Cubase 10 Pro / Dell inspiron Ryzen 5 2500u with 8gb ram / Presonus Eris 4.5 / Steinberg ur22
Seyit ÖZTÜRK
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Devam.

En son Seyit ÖZTÜRK tarafından 18 Mar 2017, 17:08 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

“Plugin İpuçları” sayfasına dön